Vrijstaande woning Hekellaan
’s-Hertogenbosch

ONTWERP HUIS EN TUIN VAN JAREN ’30 NAAR DE 21E EEUW.

Dit woonhuis heeft inmiddels een complete verbouwing en renovatie achter de rug. Een omvangrijk project: eigenlijk zijn alleen de buitenmuren blijven staan. Alles is vernieuwd of veranderd. Nieuwe vloeren, nieuwe ruimte-indelingen, een nieuw dak, nieuwe sanitaire ruimtes, compleet nieuwe elektrische installatie etc.

Een architect had al een plan gemaakt voor een aanbouw. Studio Linn is gevraagd om kritisch te kijken naar de structuur van de woning: zit die qua routing goed in elkaar en sluiten de ruimtes goed op elkaar aan? Met 3D tekeningen is de nieuwe situatie goed in beeld gebracht; zo kregen de opdrachtgevers een goed gevoel bij de nieuwe invulling.

Een jaren ’30-woning heeft vaak te kampen met weinig daglichttoetreding. Dit hebben we aangepakt door lichtstraten, dakramen en veel glas toe te passen. Ook een passend lichtplan zorgt voor de juiste sfeer- of functionele verlichting. Om het interieur helemaal naar smaak en passend bij het huis in te richten koos de opdrachtgever op diverse plaatsen voor maatwerk meubilair. Zo is ieder meubelstuk uniek en perfect passend bij het huis en zijn gebruikers.

Om het totaalontwerp compleet te maken, mocht Studio Linn ook het tuinontwerp verzorgen. Vooral vanuit de keuken en de loungekamer heb je hier mooi zicht op en lopen de binnen- en buitenruimtes in elkaar over.

deel dit
Top

Pin It on Pinterest

Share This