Vrijstaande woning Hekellaan
’s-Hertogenbosch

ONTWERP HUIS EN TUIN VAN JAREN ’30 NAAR DE 21e EEUW

Dit woonhuis heeft inmiddels een complete verbouwing en renovatie achter de rug. Een omvangrijk project waarbij eigenlijk alleen de buitenmuren zijn blijven staan. Alles is vernieuwd of veranderd. Nieuwe vloeren, nieuwe ruimte-indelingen, een nieuw dak, nieuwe sanitaire ruimtes, compleet nieuwe elektrische installatie etc.

Voor deze verbouwing had een architect al een plan gemaakt voor een aanbouw. Studio Linn is gevraagd om kritisch te kijken naar de structuur van de woning: zit het qua routing goed in elkaar en sluiten de ruimtes goed op elkaar aan? Met behulp van 3D-tekeningen is de nieuwe situatie goed in beeld gebracht en kregen de opdrachtgevers een goed gevoel bij de nieuwe invulling.

Een jaren ’30-woning heeft vaak te kampen met weinig daglichttoetreding. Dit hebben we kunnen aanpakken door lichtstraten, dakramen en veel glas toe te passen. Ook een passend lichtplan zorgt voor de juiste sfeer- of functionele verlichting. Om het interieur helemaal naar smaak en passend bij het huis in te richten heeft de opdrachtgever gekozen om op diverse plaatsen maatwerk meubilair toe te passen. Zo is ieder meubelstuk uniek en perfect passend bij het huis en zijn gebruikers.

Om het totaalontwerp compleet te maken, mocht Studio Linn ook het tuinontwerp verzorgen. Met name vanuit de keuken en de loungekamer heb je hier mooi zicht op; deze ruimtes lopen ook in elkaar over.

deel dit
Top

Pin It on Pinterest

Share This